16 Ağustos 2014 Cumartesi

     Android platformunda bir kez daha tehlikeli yazılım olduğu tespit edildi. Bu tehlikeli yazılım 500 binden fazla cihaza bulaşmış olabilir. Açık kaynaklı kodlu olmasından dolayı güvenlik açıklarına oldukça müsait olan mobil işletim sistemi Android her ne kadar güncellenip güvenlik zafiyetlerinin önüne geçmeye çalışılsa da niyeti bozmuş Hacker'lar sürekli bu platform için zararlı yazılımlar geliştirip sistemi alt ediyordu.  

     Hedef Yine Android :

Hedef Yine Android

                   Hedef Yine Android

     Kötü amaçlı yazılımlar ile Android cihazlarda ki kişisel bilgileri ve en önemlisi kredi kartları gibi maddi açıdan önemli bilgileri ele geçiren Hacker'lar Google'a soğuk terler döktürüyordu. Ortaya çıkan araştırmalar sonucu Android'in bir kez daha güvenlik açığının olduğu gözler önüne serildi. Rus güvenlik firması Group-IB tarafından keşfedilen bu kötü amaçlı yazılım açıklanan verilere göre 500 binden fazla Android işletim sistemine sahip telefona bulaşmış durumda. SMS ve sosyal ağlarda bulunan reklamlar ile bulaşabilen virüs bulaştığı kişilerin kredi kartı ve kişisel bilgilerini çok rahat bir biçimde elde edebilmekte.      

     Şifreleriniz de Tehlikede :

Şifreleriniz de Tehlikede

                   Şifreleriniz de Tehlikede

     Güvenlik için internet bankacılığı gönderilen tek kullanımlık şifreler de eğer kötü yazılım bulaşmış ise cihazın ekran görüntüsü alınıp Hacker'a gönderiliyor. Bu tehlikenin yanında cihazınız sizin haberiniz olmadan başkasını arayabiliyor ve sms gönderebiliyor. 

     Güvenlik İçin Bunları Yapın : Android'i eğer güvenli bir şekilde kullanmak istiyorsanız size tavsiyemiz Google Play Store haricinde nereye bağlı olduğunu bilmediğiniz APK kurmamanız ve kaçınmanız olacaktır. İkinci olarak da Google Play Store'de güncel bir Antivirüs programı satın alabilirsiniz. 

Android'de Sıkıntı Var

  • Yükleyen: Unknown
  • Okuma:
  • Kategori:
  • Paylaş

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright © VineGiller | Designed by VineGiller | VineGiller