17 Ağustos 2014 Pazar

     Akıllı telefonlar üzerinden internete girmek bir ihtiyaç haline geldi. Fakat sürekli olarak internete bağlı akıllı cihazlarımızı kullanarak evimizdeki diğer cihazları da internete bağlamamız mümkün.

Android Cihaz Nasıl Modem Yapılır
     Artık internetimizi her yere götürebiliyor, her istediğimiz an cep telefonumuzdan e-postalarımıza bakabiliyor ya da uçak bileti alabiliyoruz. Fakat cep telefonumuzun yapabildikleri her zaman yeterli olmuyor. Tabii her yerde kablosuz ağ da bulunmuyor. Böyle bir durumda da yapılacak şey internete bağlı akıllı telefonumuzu, internete çıkış noktası olarak kullanmak. Akıllı telefon kullanılarak farklı bir cihazı internete bağlamaya tethering deniliyor. Fakat kelime olarak tethering aslında iki cihazı birbirine bağlamanın genel adı.

     İnternet paylaşımı çok zaman gerekli olabiliyor. Örnek olarak ülkemizde sık sık yaşanan elektrik ya da internet kesintileri  dizüstü bilgisayarınızın elini kolunu bağlayabiliyor. Aynı şekilde piyasada satılan pek çok tabletin tek internet çıkış noktası kablosuz ağlar. Evimize aldığımız standart modemler ise aynı anda en fazla 3 ya da 4 bilgisayara internet verebiliyor. Bu yüzden de akıllı telefon ile farklı cihazları internete nasıl bağlayacağınız bilmek, zaman zaman hayati olabiliyor.    

     Akıllı telefon aracılığıyla internet paylaşımı

     Cep telefonumuzu internete çıkış yolu olarak kullanmak için de bir kaç farklı yöntem var. Bunlardan ilki ve en çok kullanılanı kablosuz olarak akıllı telefon ile internet bağlantısı paylaşmak. Bunun için akıllı telefonların kablosuz ve ağ seçeneğine, genelde ayarlar ana kategorisi altından girmek gerekiyor. Daha sonra ise mobile hotspot, tethering ya da Türkçe arayüzlerde internet paylaşımı, bağlantı ve taşınabilir Wi-Fi alanı seçeneklerine basıyoruz.

     Son olarak da internet bağlantısı paylaşımını açıyoruz. Kullandığınız cihazın üzerindeki çipsete ve yazılıma bağlı olarak birden fazla cihaz, akıllı telefonunuzu kullanarak internete bağlanabiliyor. Fakat bu işlemin akıllı telefonunuzun şarjını fazlaca kullandığını da ekleyelim.

     Windows Phone 8 yüklü olarak gelen Nokia Lumia 920′de 9 cihaza kadar internet bağlantısı dağıtabiliyorsunuz. Yani akıllı telefonunuz dahil toplamda 10 cihaz, sadece akıllı telefonunuzun hücresel internet bağlantısını kullanarak internet kullanabiliyor.
Modem Ayarları
     Akıllı telefonunuzun internetini internet bağlantısı olmayan bir cihaz ile paylaşmanın diğer bir yöntemi de USB kablo ile internet paylaşımı. Her akıllı telefon işletim sisteminde ve her akıllı telefon modelinde bulunmayan bu özellik sayesinde, akıllı telefonunuzun USB kablo vasıtasıyla internete bağlamak istediğiniz cihazınıza bağlıyorsunuz. Daha sonra ise kablosuz paylaşımdaki adımları izliyor fakat ekstra olarak USB bağlantısı seçeneğini işaretliyor ve internetinizi kablo ile paylaşıyorsunuz.
     Son çare olarak kullanabileceğiniz bir diğer internet paylaşımı seçeneği de yine her telefon ve işletim sistemi tarafından sunulmasa da Bluetooth ile internet paylaşımı. Menzili çok fazla olmayan Bluetooth bağlantısını kullanarak da akıllı telefonunuzun internetini paylaşabilirsiniz. Bunun için de yine kablosuz paylaşımdaki adımları izleyerek son olarak da Bluetooth ile paylaş seçeneğini işaretliyorsunuz. Bu seç

enekte ekstra olarak tabii bilgisayarınız ile akıllı telefonunuzu öncelikle eşlemeniz gerekiyor. Ayrıca bilgisayarınız ile akıllı telefonunuzun da oldukça yakın olması gerekiyor.
     Yapamayanlar  yorum atabilir ve bizde onlara ulaşırız.

Android Cihaz Nasıl Modem Yapılır

  • Yükleyen: Unknown
  • Okuma:
  • Kategori:
  • Paylaş

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright © VineGiller | Designed by VineGiller | VineGiller