20 Ağustos 2014 Çarşamba

Facebook Kamera’ uygulaması şimdi iPhone’da
Facebook Kamera’ uygulaması şimdi iPhone’da
Facebook kendine özgü iPhone uygulamasına yeni bir özellik daha kattı ve tam teşekküllü hale getirdi. Geçen sene Ağustos’ta Facebook Messenger’ı çıkardıktan sonra, şirket bu sefer ‘Facebook Kamera’yı başlatacağını Perşembe günü duyurdu. Uygulama bağımsız kullanılıyor, iPhone’un kamerasıyla aynı görevi yapıyor, ama fotoğrafları diğer iki uygulamaya gitmeden kolay ve hızlıca Facebook’ta paylaşmamızı sağlıyor. Facebook’un iOS uygulaması şu an sadece kullanıcı profiline erişim ve mesaj gönderme amaçlı kullanılıyor. Oysa, diğer etkileşim türleri daha kolay ve daha iyi tasarlanmış uygulamalar olarak düşünülebilir.
Facebook’un çıkışıyla birlikte, şirket Instagram ile olası bir bütünleşmenin hesaplarını yapıyor gibi görünüyor. Görünüşe göre, Facebook geçtiğimiz Nisan ayında 1 milyar $’a satın aldığı Instagram’ın ismini hafızalardan silip, kullanıcı temelini ve popüler özelliklerini yeni ‘Kamera’ uygulamasında kullanmayı düşünüyor. Uygulamada şu an Instagram’dan uyarlanmış gibi gözüken fotoğrafları beğenme ve yorum yapmaözellikleri mevcut ve daha çok özellik yolda gibi gözüküyor.
Facebook bu uygulama ile, kullanıcıların normal iOS uygulamada uzun bir işlem süresi olan profile fotoğraf göndermeyi daha kolay ve hızlı yapılmasını amaçlıyor.
Facebook’un iOS uygulamasında, resimler çoğu zaman düzgün gönderilmiyor ve bazen yorumlar ve beğeniler uygun gözükmüyor. Bu uygulama, sadece fotoğraf gönderme, beğenme ve yorum yapma üzerine kurulduğu için kullanıcıya bu konularda kolaylık sağlıyor.
Facebook Kamera şu an mükemmel çalışıyor ve gelecekte Instagram’dan daha iyi bir uygulama olması kaçınılmaz. The Verge, verdiği bir raporda, Instagram ve Facebook’un özenli işbirliğini şöyle açıklıyor:
“Facebook Kamera ekibi aylardır bu iş üstünde çalışıyor, ve Mark Zuckerberg Instagram’a olan arzusunu karşılamış gibi görünüyor ki; zaten onu satın almıştı. Instagram birleşimi akıllara gelmemişti, Facebook Kamera bakıldığında Instagram’a büyük bir rakip olamazdı. Çünkü uygulama sadece mobil bazlı ve kısıtlı paylaşım konularına sahip. Facebook’un mobil fotoğraf uygulamasını yükseltmek uzun iş ve biraz geç kalınmış.”
Sonuç olarak Facebook, Instagram’ı kullanmak için değil, önüne engel olarak çıkan bir rakibi elemek için satın almış desek yanılmış olmayız. Bir rakibi elemek 1 milyar $ eder mi? Takdir halkın

Bu yeni uygulama cok ise yariyacak yukaradaki haberdede okudugumuz. Gibi. Facebokk İos ilişkisi ve iş oranı arttı ve böyle uygulamalardan baska daha cok is yaparlar gibi gozukuyor .  İnstagram a cok benzeyen program ayni anda iki sosyal paylasim sitesindede paylasim yapma ozelligi gosteriyor cok guzel bir uygulama desek yanlış olmaz herhalde.

Facebook Kamera’ uygulaması şimdi iPhone’da

  • Yükleyen: Unknown
  • Okuma:
  • Kategori:
  • Paylaş

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright © VineGiller | Designed by VineGiller | VineGiller