31 Ağustos 2014 Pazar

Hafızayı Güçlendirmek İçin Android Uygulamaları
Hafızayı Güçlendirmek İçin Android Uygulamaları
     Hiç anahtarlarınızı ya da telefonunuzu nereye koyduğunuzu unutuyor musunuz? Ya da arabanızı nereye parkettiğinizi? Bir çoğumuz gündelik hayatımızda bu tür durumları yaşıyoruz. Biliyoruz ki yaşlandıkça beynimiz ve hafızamız daha güçsüz hale geliyor ve bir şeyleri hatırlamakta daha çok zorlanıyoruz. Fakat hafızanızı zinde tutmak ve çok daha etkili bir şekilde kullanabilmenin pek çok yolu var.
     Atalarımızın da dediği gibi "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur." Bu yüzden öncelikle yapmamız gereken şey vücudumuza dikkat etmek, yediklerimizi ve içtiklerimizi dikkatli seçme ve egzersiz yapmak. Nasıl vücudumuzun egzersize ihtiyacı varsa, beynimizin de var. Bu yüzden ikinci olarak yapmamız gereken şey ise beyin ve hafızaegzersizleri yapmak. Böylece hafızamızı çok daha etkili kullanabiliriz.

     Biz de bugün sizler için Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz mobil hafıza güçlendirme uygulamalarını derledik. Eğer siz de sık sık bir şeyleri unutuyorsanız ve artık bu duruma bir son vermek istiyorsanız, uygulamalara göz atmanızı tavsiye ederiz.
     4 Powerful Memory Techniques
Brain Workout
Brain Workout
     Hafızanızı güçlendirmek için öncelikle yapmanız gereken şey, bu amaçla ne yapmanız gerektiğini öğrenmektir. Bu uygulama size 15 dakikada hafızanızı nasıl daha iyi kullanabileceğinizle ilgili pek çok bilgi sunuyor.
Hafıza şampiyonu Tansel Ali tarafından geliştirilen bu uygulamada büyük miktarlardaki bilgiyi ezberleme ve bunları öğrendiğiniz sırayla değil rastgele olarak hatırlamak için yapmanız gerekenleri öğrenebileceksiniz.
Aynı zamanda konsantrasyonunuzu artıracak ve yaratıcılığınızı geliştirecek bu teknikleri deneyebilir, ardından da Memory Gymnasium ile öğrendiklerinizi test edebilirsiniz.

Brain Workout
Kullanışlı arayüzüyle doğrudan amaca yönelik tasarlanmış olan Brain Workout uygulamasının amacı yine hafızanızı daha iyi kullanmanızı ve güçlendirmenizi sağlamak. Uygulamada 4 adet oyun bulunmakta.

     Bu 4 farklı oyunda yine farklı zorluk seviyeleri var. Bu oyunlarla hafızanızı güçlendirebileceğiniz gibi konsantrasyonunuzu artırabilir, tepki sürenizi kısaltabilir ve yaptığınız yanlışları azaltabilirsiniz.
Yine uygulamanın hazırladığı grafikler sayesinde zaman içinde kendinizdeki gelişmeyi görebilir, takip edebilir, aldığınız puanları arkadaşlarınızla karşılaştırabilirsiniz.

Hafıza Koçu
Sürekli bir şeyleri unutuyor, hatırlamanız gereken şeyleri hatırlamakta zorluk çekiyorsanız, sizin böyle bir uygulamaya ihtiyacınız var demektir. Size pek çok mini oyun sunan uygulamanın amacı hafızanızı güçlendirmek.

Hafızayı Güçlendirmek İçin Android Uygulamaları

  • Yükleyen: Unknown
  • Okuma:
  • Kategori:
  • Paylaş

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright © VineGiller | Designed by VineGiller | VineGiller