27 Ağustos 2014 Çarşamba

Android'de Kişisel Verilerinizi Koruyarak Format Atın
Android'de Kişisel Verilerinizi Koruyarak Format Atın
     Deneyimli güvenlik şirketi Avast, son yaptığı açıklamasında Android cihazlarda bulunan verilerin formattan sonrasilinmediğini belirtmişti. Biz de, şifrelemeyle kişisel verilerinizi nasıl koruyacağınızı anlatacağız.
Avast, birçok ikinci el telefon alıp, bu cihazlar üzerinde yaptıkları çalışmalar sonrasında kişisel verilere kolayca eriştiklerini açıklamıştı. Peki bu veriler nasıl korunabilir? Hemen işe koyulalım.
Android’de bulunan “Şifreleme” bölümü ile başlayacağız. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için, telefonunuzun pili tam dolu olmalı ve şifreleme tamamlanana kadar şarjda kalmalıdır. Çünkü, şifreleme işlemi yaklaşık bir saat sürüyor ve yarıda kesilirse verilerinizi kaybetme riski bulunuyor.Şifreleme ile Hesaplar, Ayarlar, Uygulamalar, Uygulama verileri, Medya dosyaları ve Diğer kişisel belge ve dosyalar korunmaktadır.
     Bu bölüme ulaşmak için, Ayarlar > Güvenlik > Şifreleme adımlarını izleyin. Piliniz dolu ve telefonunuz şarjdaysa, Şifreleme bölümüne girdikten sonra ekranın alt kısmında bulunan "Telefonu şifrele" butonuna tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz.
Android, Android, PC , Telefon
Güvenlik
     İkinci adımda, telefonumuzu fabrika verilerine sıfırlayacağız. Fabrika verilerine sıfırlama işlemi, kişisel verilerimizi büyük oranda korumaktadır. Fabrika verilerine sıfırlama için Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla adımlarını izleyerek fabrika ayarlarına döndürme işlemine başlıyoruz. Dilerseniz "Verilerimi yedekle" diyerek telefon verilerini ve ayarlarını Google hesabınıza yedekleyebilirsiniz. Sıfırlama için ekranın en alt kısmında bulunanFabrika verilerine sıfırla seçeneğine basarak işleme başlayabilirsiniz.

Android'de Kişisel Verilerinizi Koruyarak Format Atın

  • Yükleyen: Unknown
  • Okuma:
  • Kategori:
  • Paylaş

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright © VineGiller | Designed by VineGiller | VineGiller