20 Eylül 2014 Cumartesi

Vine de Nasıl Popüler Olunur ?
Vine de Nasıl Popüler Olunur ?
Efendim, teknoloji dünyasını takip ediyorsanız, video paylaşım platformu Vine'ın artık iPhone'ların yanı sıra Android işletim sistemli telefonlarda da kullanılabildiğinden haberdarsınızdır. Hatırlarsanız altı saniyelik videolarınızı yükleyebildiğiniz Vine'ı daha önce tanıtmıştım. Dolayısıyla bu kez tanıtım faslını geçerek, videolarınızı nasıl daha dikkat çekici hale getirebileceğinizi ve nasıl daha fazla kişiye ulaşabileceğinizi anlatacağım. 
 'Fotoğrafçı gözü' diye bir kavram olduğuna göre, 'Vine'cı gözü' kavramından da söz edebiliriz. Paylaşmaya uygun bir şeyler bulmak için algınızı açık tutun. 'Vine'cı gözü'yle bakmayı alışkanlık edindiğinizde, çok daha kaliteli paylaşımlar yapmaya başlayacaksınız. Ayrıca yine fotoğrafçılıkta olduğu gibi üçte bir kuralını uygulayarak daha iyi bir kompozisyon oluşturabilirsiniz. 
 Ne olduğu fark etmez ama videonuz mutlaka bir şeyler anlatmalı, bir hikayeye sahip olmalı. Ayrıca Instagram'daki fotoğraflara yaptığınız gibi, Vine videolarınızın altına da mutlaka hashtag ekleyin. İçeriğinize uyan, popüler hashtag'leri kullanırsanız, çok daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. 
 'Televizyonlarını yeni açanlar' için söyleyelim: Vine'da altı saniye sınırı olsa da, videonuzun tek bir parçadan oluşması gerekmiyor. Sürenizi farklı parçalara bölebilirsiniz. Burada iş yaratıcılığınıza kalıyor. Diğer yandan videoyu gereğinden fazla parçaya bölmenin, izlenirliği azalttığını da unutmayın. 
 Hareket halindeyken çekim yapıyorsanuz, telefonunuzu çekim sırasında mümkün olduğunca sabit tutmaya çalışın. Duvarlardan, banklardan veya çevredeki diğer sabit objelerden telefonunuzu sabitlemek için destek alabilirsiniz. Ayrıca stop motion türünde değil de kesintisiz çekim yapıyorsanız, görüntü kalitesini korumak için telefonunu yavaşça hareket ettirin. 
 Elbette ki her tarzda paylaşım yapabilirsiniz ama uzmanı olduğunuz konularda yaptığınız paylaşımlar, sizi diğer Vine'cıların önüne taşıyacaktır. Örneğin outdoor sporlarına tutkunsanız, bu alanla ilgili pek çok kişinin elde edemeyeceği görüntülere ulaşabilirsiniz. Veya gazeteciyseniz, tek bir video paylaşımıyla binlerce kişiye ulaşmanız mümkün olabilir. 
 Videoyu çektiğiniz ortamdaki ses düzeyi ve ışıklandırmanın yanı sıra yayınlama zamanınız da önemli. İş çıkış saatinden itibaren paylaşılan videolar, gündüz saatlerinde paylaşılanlara göre çok daha fazla ilgi çekiyor. 
 En yaratıcı Vine kullanıcılarını bulup takibe almak, size ilham verecektir. Benden listenize eklediğinizde pişman olmayacağınız birkaç tavsiye: Jethro Ames, Pinot, Yves Das, Khoa, Meagan Cignoli, Ian Padgham... 

Vine de Nasıl Popüler Olunur ?

  • Yükleyen: Unknown
  • Okuma:
  • Kategori:
  • Paylaş

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright © VineGiller | Designed by VineGiller | VineGiller