9 Eylül 2014 Salı

Twitter’in  6 saniyelik video çekimi yapmamıza olanak tanıyan uygulaması Vine’ı artık hepimiz biliyoruz. Peki Vine’ı kullanarak nasıl 6 saniyelik heyecanlı bir video yapabilirsiniz?
Vine, mesajınızı ilginç ve dikkat çekici şekilde iletmenizi sağlayan muhteşem bir araç. Vine’ın en avantajlı yönü, çekmek istediğimiz videoyu hızlıca oluşturabiliyor olması. Markanızın mesajlarını hedef kitlenize ulaştırabilmeniz için de güzel bir araç olan Vine, hizmetleriniz ve ürünlerinize dikkat çekmek için yararlanabileceğiniz bir mecra.

Peki 
yaratıcı vine kampanyaları oluşturmak için hangi adımları izlemelisiniz?
     1. Bir Öykünüz Olsun

Her video; başlangıç, gelişme ve sonuca sahiptir. Zaman kısıtlamanız olması, Vine’da hikaye anlatamayacağınız anlamına gelmez. Videonuzu çekmeden önce, basit storyboardlar oluşturarak yapmak istediğinizin Vine videosunun kurgusunu kafanızda şekillendirin.
Nasıl ? İyi Bir Vine Konusu Bulabilirsiniz
Nasıl ? İyi Bir Vine Konusu Bulabilirsiniz

     2. Yaratıcı Olmaya Çalışın

Durdur / başlat Vine’nin doğasında olan iki özellik. Bu özellikleri kullanarak, izleyiciyi şaşırtacak ilginç efektler yaratabilirsiniz. Örneğin, farklı iki ekranı kullanarak yaratıcı bir görsel kontrast ortaya çıkarabilirsiniz.

     3. Görsel Mükemelliği Hedefleyin

DIY (Do It Yourself) “kendin yap” şeyler yaratılması kolay şeyler anlamına gelmektedir. Vine’daki 6 saniyenizi sizin / şirketinizin profesyonel mükemmelliğine açılan bir pencereymiş gibi değerlendirin. Videonuzun sizin direkt bir tanıtımınız olacağını unutmayın ve onun sizi en parlak şekilde göstermesini sağlayın!

     4. Ses Kullanın

Ses, videonuzun çok daha fazla etkileyici olmasını sağlayacak bir unsurdur. Sesi, bir puzzle’ın gerekli bir parçası gibi değerlendirin ve onu da videonuz kadar iletişime geçen bir yapıya sokun. Bir karşılaştırma yapmak için sessiz bir Vine videosu çekebilirsiniz. Farkı hemen göreceksiniz.

     5. Çok Fazla Şey Söylemeye Çalışmayın

Çok fazla şeyi bir videoya sığdırmaya çalışmayın. Bir şeyleri tıkıştırmaya başladığınızda, hikayenin gerekli olan yerlerini atlayabilir ve videonuzu kafa karıştırıcı bir hale getirebilirsiniz.
Eğer söyleyecek çok şeyiniz varsa, mesajınızı iletmek için bölünmüş bir video dizisi oluşturmayı deneyebilirsiniz. Videolarınızı, insanların arkadan ne geleceğini merak edeceği parçalar halinde yayınlayabilirsiniz.
Vine videolarının, sadece Twitter’da değil, çok farklı konseptler dahilinde de görülebileceğini unutmayın. Vine videolarını gösteren çeşitli siteler mevcut ve sizin videonuz da bu sitelerde yer alabilir.
·         VineRoulette
·         Vinepeek
·         Allaroundthevines
Eğer Vine videonuz diğerlerinin yanında daha fazla dikkat çekiyorsa, daha fazla görüntülenme almaya yakınsınız demektir.
Yukarıdaki ipuçlarını kullanarak, Vine videolarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz! Ama unutmayın, hedef kitlenize en uygun Vine videolarını, aldığınız geri dönüşleri değerlendirerek (deneme yanılma yoluyla) ve bir fikre odaklanarak oluşturmanız Vine’da daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlayacaktır.
VineGiller
Vine


     

Nasıl ? İyi Bir Vine Konusu Bulabilirsiniz

  • Yükleyen: Unknown
  • Okuma:
  • Kategori:
  • Paylaş

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright © VineGiller | Designed by VineGiller | VineGiller