4 Eylül 2014 Perşembe

     Twitter'ın popüler kısa video paylaşma servisi Vine için resmi internet sitesi yayınlanarak hizmete açıldı. Kullanıcıların artık bilgisayarları üzerinden kolayca Vine hesaplarına erişmelerine ve Vine videoları paylaşmalarına ve izlemelerine olanak sağlayan web hizmeti uzun bir süredir sosyal medya hizmetinin takipçileri tarafından beklenmekteydi. Video paylaşım servisinin mobil uygulamaları olsa da masaüstü veya dizüstü bilgisayarların rahatlığında Vine kullanamamak kullanıcılar için büyük bir eksikti.
     Twitter'ın yaygınlaşmasındaki en büyük etken olan olabilecek bütün platformları destekleme özelliği Vine için şu ana kadar bir dezavantajdı. Özellikle en dişli rakibi olan Instagram'ın sunduğu bütün içerikleri web üzerinden kullanıcılara sunması Vine için kötü bir durum niteliğindeydi. Yeni hizmete açılan resmi Vine sitesinin bu anlamda Vine kullanıcı sayısını arttırması ve sosyal medya hizmetini hakettiği yere taşıması bekleniyor.

     Vine internet sitesinin yapısını oluşturan ve kullanıcılara hizmet veren öğeler 3 başlık altında toplanabilir: profiller, haber akışı ve televizyon modu. Vine internet sitesinde kendi profilimizi görüntüleyip düzenleyebilmenin yanında diğer kullanıcıların profillerini ziyaret edebiliyoruz. Haber akışı ise bize takip ettiğimiz Vine hesaplarından yapılan paylaşımları tarihe göre listeliyor, dilersek bu Vine videolarına yorum bırakabiliyor, videoları beğenebiliyor veya paylaşabiliyoruz. Web hizmetinin en çoık öne çıkan özelliği ise televizyon modu. Bu mod sayesinde Vine videolarını tam ekran seyredebilmekteyiz.

Vine Artık Masaüstünde!

  • Yükleyen: Unknown
  • Okuma:
  • Kategori:
  • Paylaş

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright © VineGiller | Designed by VineGiller | VineGiller